Thursday, September 25, 2008

Selamat Hari Raya Aidilfitri..



Hmm.. Tahun ni aku beraya di kampung aku di Sg. Jambi Darat, Rengit, Johor. Hari Raya tahun ni mungkin tak semeriah macam tahun lepas. Aku baru kehilangan atuk aku pada 13 Ramadhan yang lalu.

Al-Fatihah.

Di sini aku nak mengambil kesempatan untuk memohon sejuta kemaafan kepada semua jika terdapat salah dan silap sepanjang aku hidup. Aku juga mengambil kesempatan ini untuk mengalu-alukan kepada sesiapa yang nak meminta maaf kat aku kalau korang ada buat salah. Aku ni pemaaf sikit orangnya. Orang buat baik, aku balas baik. Orang buat palat, taik palat aku bagi. Sekian.

Bintang kecik - Hari Raya pertama jatuh pada tarikh ulang tahun kelahiran aku. Semua digalakkan memberi hadiah yang berguna.

16 comments:

Anonymous said...

kalau aku tak maafkan, macam mana?

apek terror said...

endy takziah yea...beday lu? gua dpt bju napolean gak nie...hehe...

selamt hari raye aidilfitri maaf zahir batin...

Si Jambi Darat said...

to anonymous..
xpe la x maafkan ko bukan tuhan pun..huhuhuhuhu

to apek..
hehehe..xpe,aku ada 3 helai..kat bundle pt raja ni ada sehelai lagi, gua tinggalkan utk kawan2..hahaha
selamat hari raya aidilfitri dude!

al said...

takziah endy..
i know how it feels.
teringat plak time nak g BP ngan ko makan chicken chop, yang aku dapat berita nenek aku meninggal..
cos ko orang yang pertama tahu.

selamat hari raya

Si Jambi Darat said...

thanx alina..
a'ah kan..masa tu tgh makan..
hehehe..
tergamam aku buat seketika..chewah..
xpe la..tuhan lebih menyayangi arwah..sama2 kita sedekahkan al-fatihah..
selamat hari raya..

PopNina said...

takziah..al fatihah

Man The 9th Beatle said...

To err..is human..to forgive..is divine:) Happy Eids!! bila nak buat open house?? hehehe..

Rajuna said...

oi oi dah sampai rengit jom ngeteh!
takziah kepada bang endy.

bacteria said...

yang pergi tetap akan pergi...
nway, selamat hari raya dan hari jadi..
wah-wah.. makin meningkat usia semakin jemba lah anda.. hahaha..

Anonymous said...

memang la bukan tuhan. tapi kalo manusia tak maafkan, maccm mana tuhan nak maafkan?

Si Jambi Darat said...

to popnina..
thanx..selamat hari raya.

to man..
thn ni xde open house la..xde sape nak masak..hahaha!

to rajuna..
okay je..tp aku kejap je kat rengit la bro..

oit zamie..
umur meningkat tp jiwa tetap muda..hahaha! selamat hari raya bro..

to anonymous..
owh nampak nya manusia lagi hebat dari tuhan ye..sorry la i'm not to religous! duhh..

Man The 9th Beatle said...

heheh..mcm kenal je anonymous tu..hahah..mmg manusia lagi hebat daripada tuhan..marahkan bende2 yg kecik2..yg nonsense..yg x relevan..so x payah nak demand kemaafan dari seseorang kalau diri tak bersedia memberikan kemaafan kepada orang lain..:)

paranoid of death said...

Selamat Hari Raya bro..dan Hepi bezday bro..1hb nanti kan..jumpa lu nanti..

Anonymous said...

heh. apa-apa lah labu. Saje nak bikin hot. Oklah.Aku maafkan semua salah dan silap kau ye izwan.

Selamat Raya.

Darkz05 said...

Takziah,
Al-Fatihah

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2008
Maaf Zahir Batin

=)
Darkz05

Si Jambi Darat said...

to man..
hehehe..btol tu man.aku pun x harapkan kemaafan dari sesapa..life must goes on.xde hal la!

to paranoid..
thanx for the wish bro..

to anonymous..
ko mmg damn hawt..auww!!

to darkz05..
thanx for the wish..SELAMAT HARI RAYA too..