Wednesday, January 14, 2009

The Death of Polaroid


Apa kelas DSLR?

21 comments:

matakucing said...

aku masih lagi pakai compact/slr. ni tengah nak ushar2 lomo

iyan said...

polaroid impulse pakai film 600 atau ade film sendiri macam spectra?

Si Jambi Darat said...

matakucing - lomo best gak.dslr ni
mcm dah trend la.xbest btol..

iyan - pakai film 600.

chuel said...

poser ar lu!

Si Jambi Darat said...

chuel - lu jeles kan?kan? sebab gua beli rm10 je..

:: Miss Daimen :: said...

polaroid tu i punye la..
hahaha..

pendi said...

siot la rm10 . mane kaw dpt endy?

Si Jambi Darat said...

miss daimen - i bayar kat u double eh nanti..hehe

pendi - ada la.tempat dirahsiakan..hehe

chuel said...

beli rm10 pastu nak markup lebih2. lu lah definisi kapitalis yang sebenar.

Si Jambi Darat said...

chuel - eh,bila masa plak gua jual polaroid ni?lu jeles kan chuel?poser madefaker la lu..haha!

AiYa said...

mna nk dpt filmnya yg murah2. ada lubang x bro?

Si Jambi Darat said...

Aiya - susah nak dpt filem dia skang.Ada kwn2 aku ckp kat s'pore ada tp SD30 utk 20 kpg. Kt jb pun RM45 utk 10 kpg.

AiYa said...

owh kat jb murah sket dr kat kl ni, kat pertama complex 60hengget 10 kpg. jb kat mna bro? mggu ni aku blk bley crik.

Si Jambi Darat said...

Aiya - aku xsure ada lagi ke tak.blom sempat cari lagi..tp kwn aku ckp kat kotaraya.xpun kat area2 jalan dhobi tu ko cari la kedai2 kamera lama..ada kot.

iyan said...

kat singapore da naik harga beb...
ruby photo peninsular plaza...
SGD 30 for 1 box=10pcs only...
mcm haram!
tahun lps baru SGD 25

Si Jambi Darat said...

iyan-siyes ke?pergh..bleh bankrup la..xdpt la aku nak beli.buat perhiasan je la polaroid ni..hehehe

iyan said...

aku cuma tau kat ruby photo peninsular plaza...
laen2 kedai kat SG aku x riki lg...
yang penting ko carik 1 film yg expired...
try kat polaroid ko...
tgk bole guna ke x...
hasil gambar xpyh ckp lar...
mmg kuneng2 ar mcm kat blog aku...

Si Jambi Darat said...

iyan - yg expired pun aku rasa style gak gambar dia.tp kat JB katne eh nak dpt yg expired punya?wandi ada ckp kat kotaraya.aku xriki lagi.rm45 10kpg..

iyan said...

kl dpt yg kotaraya tuh bedal jek...
yg kat blog aku tuh expired oct 08...
aku dpt kat klang...
RM70 2 box
br jek bape bulan xpired...
kaler da kuning...
jgn beli yg expired de lame sgt...
takut ba3 de da week...
or takut gambar de x jadik...
ko refer komen aku kat atas sekali...
gambar no 2...
tu contoh gune film expired 05...
jahanam!

:: Miss Daimen :: said...

wah..
mahal jugak ek..
expired lagi..
camne ek??

Si Jambi Darat said...

iyan-uih..teruk gak ek..rugi je kalo xjadi langsung.okay,nanti aku try ushar kedai2 lama kat JB..mana tau ada lagi ke..

missdaimen-nanti kita usha la kat kedai2 kamera lama.