Monday, February 2, 2009

Tragedi di Tahun Baru Cina..

Dah seminggu aku menyepikan diri. Aku cuti panjang. Seminggu aku tak online. Sempena cuti panjang Tahun Baru Cina ni, macam-macam peristiwa berlaku. Tapi aku rasa kalau Tahun Baru Cina je dah macam 'suey' buat aku.

Tahun Baru Cina 2008..
Tahun Baru Cina 2009..
Kereta aku berpusing 2 kali. Last-last tersadai kat devider tepi jalan. Alhamdulillah, aku tak cedera teruk. Nak kata aku bawak kereta laju, kereta aku 'stended' je. Ekjoz pun tak bising. Apatah lagi enjin turbo. Tapi benda dah nak jadi, redha je la.

Peringatan: Kepada sesiapa yang memandu di JB, hati-hati dengan selekoh di hadapan Courts Mammoth Jalan Tun Razak. Banyak kejadian tidak diingini berlaku di sana. Aku salah seorang mangsa.

*****

Sepanjang cuti yang panjang tu, aku banyak menghabiskan masa bersama kekasih hati. Lokasinya ialah bundle-bundle dan kedai terpakai di sekitar JB. 'Menyelam' orang cakap. Ni lah hasilnya yang tak seberapa.
  • Boy Sets Fire t-shirt
  • Thursday t-shirt
  • Saves The Day t-shirt
  • Lynyrd Skynyrd US Tour 2005 t-shirt
  • Grateful Dead t-shirt
  • The Clash 'London Calling' t-shirt
  • Eagles 'Hotel California' LP
  • Billy Joel 'Glass House' LP
  • Uriah Heep 'Firefly' LP
  • AC/DC 'TNT' LP
  • Pearl Jam 'Vitalogy' LP
Semua ni nak pakai sendiri je. Tapi kalau ada sesiapa yang berminat, sila email aku. Harga boleh nego. Hehe..


Bintang kecik - Setiap apa yang berlaku tu ada hikmahnya kan?

22 comments:

Nas Plague said...

huk eleh..
lagik. :P

kau try kira berapa kali dah dgn kete nie... aku rasa kau kena tukar 4 wheel drive lah...

nasib baik kau selamat.

slamaT!

paranoid of death said...

la endi..lagi skali ko eksibem..betul mcm naz ckp..ko kena pakai 4 wheel le..senang skit nak langgar orang..hehehe..ko ada cedera tak? bawak kete lek lok bro..take care aaa..

iyan said...

boy set fire tuh!

matakucing said...

elemerk..tereksiden plak ko eh..aku 2 bulan lepas kene.. ermmm byk khazanah dpt eh..cun2 lak tu

chuel said...

olang kata lu talak ong ma.. kena pegi itu mandi munga kasi buang itu sueyy ma.

muka saja jambu,
dan perot mcm labu,
tp byk antu,
itu atas bahu.

sekian.

pendi said...

corner situh mmg bahye beb . jaga2 la . mmg btol ape naz sama azmal ckp . kaw beli je 4 wheel drive . hehehe

muor76 said...

ujian kesenangan lagi berat dari ujian kesusahan... sebab bile senang manusia selalunyer tak ingat tuhan.. bile susah jerk ingat tuhan... ape yg terjadik mungkin ade hikmahnyer.. maybe lepas nih ko dpt belajor hikmah cakaran kucing ke bumi... kekekek

baju lynard tu cun jugak bape sen kalo ko tolak tu? eh ko ade baju metallica?

AiYa said...

owh sian.

aku rsa la bro kasik tuka la itu kereta. sudah tatak ong wor

Si Jambi Darat said...

nas - dah 3 kali eksiden btol2.. nyaris2 xtau dah bape kali.hahaha.. 4 wheel eh?tunggu aku jadi tokey..hahaha

azmal - nasib bek aku x cedera la. trauma kat korner je..haha. 4 wheel nanti bila perot aku dah cukup boroi!hahaha

iyan - hehe..amacam? ada brani?

matakucing - setiap apa yg berlaku ada hikmah kan.tp aku redha je..

chuel - gampang! tapi aku bersyukur..

pendi - a'ah. aku kena petang ahad. mlm tu ada sebiji lagi mazda terpusing kat tempat sama.ciss...

muor76 - btol ckp ko tu.setiap apa yg berlaku ada hikmah.sebab Allah maha adil.aku tgh tunggu je,mana tau ada kuar batu permata kat blakang umah aku ke..hehehehe. baju lynyrd tu x jual.tp ada sehelai lynyrd aku nak jual..nanti usha blogshop aku tau..metallica xde la bro..

Aiya - aduhai, duit x cukup lagi nak tukar kete baru la..hehehe

bacteria said...

no plat kete lu aku rasa ada ong lah.. silap2 kluar 4d tu.. huhu..

Si Jambi Darat said...

zamie - hahaha..sebab tu aku reveal no plat kete aku.nak bg peluang kat sesapa yg men no.haha

lengcipan said...

ko bior betol!?tak cukup ke training ngan farok depan kort mamot tuh?

Si Jambi Darat said...

leng - farok x ajar habis la..dia leh blah KL plak...hahaha

abang mat tora said...

LP tu semua mana kedai lu beli? ada lg LP yg best best kat kedai tu?

Si Jambi Darat said...

aku gi merata2 la..kat kedai2 2nd..semua tu rezeki la.ada jumpa bob dylan tp aku xlayan sgt..ko try usha kedai LP kat skudai parade.kat situ banyak LP rare.

HYKAL said...

kaMu mMg sLAlu xcIdeN tuKA keTEkOt..haHA..xPun Ko bacE yasIn kasIk maNDi Itu Kete

Si Jambi Darat said...

HYKL - hahaha..aku rasa nak buat camtu gak la..manyak suwey btol!!

abang mat tora said...

peh lama tak naik skudai parade

Ukee said...

ui...bahaya betollah, nasib tak da apa2 yg berlaku kat kau. angpau chinese new year ada tak?

Si Jambi Darat said...

abg mat tora: sila la jengok2 sana..

ukee: ang pau dah bagi tokey bengkel la..kopak aku!hahaha

bidan said...

LP pearl jam nak jual?

Si Jambi Darat said...

bidan - xjual la bro..hehe. saje kasi panas line..hehehe