Wednesday, July 22, 2009

Entri ini menunjukkan aku macam bagus sangat!! Part 1

Okay, camni ceritanya. Dah lama aku pendam. Kali ni aku nak luahkan juga perasaan aku yang terbuku ni. Entri ni nampak macam aku ni bagus sangat je. Tapi aku peduli apa kan? Aku nak listkan perkara-perkara yang aku sangat benci dalam hidup aku sekarang ni. Kita mulakan ye!
  • Orang yang sangat trendy. Dulu bukan main indie. Seluar kaler-kaler. Dah macam pelangi aku tengok. Sekarang ni, hardcore tengah in. Semua dah pakai seluar pendek, kasut New Balance etc. baju hardcore. Yang paling best dah pandai joget hardcore. Rilek-rilek sudaa.. Lagi satu yang konon-konon radikal. Radikal ke radi'COOL'? Ah.. Lu pikir la sendiri!
  • Aku sekarang ni kemaruk menyelam. Satu yang aku paling benci bila kita tengak usha barang kat 1 row ni tiba-tiba ada mamat kancung yang menyelit depan aku! Ciss.. rilek-rilek sudaa.. Tunggu turn la bro! Nasib la siapa yang dapat emas dulu kan? Rezeki namanya kan?
  • Aku cukup sakit hati bila ada customer yang tanya macam-macam pasal barang yang aku jual kat blog aku lepas tu tak jadi beli. Paisey gua! Dah la tanya benda-benda remeh. Aduhai.
  • Lagi teruk kalo yang dah berjanji nak beli. Dah siap minta nombor acc tu, pastu tiba-tiba senyap. Spesis makhluk ni memang aku cukup menyampah. Aku terus black list!
  • Ada yang lagi lawak, SMS aku tanya barang ada ke tak. Bila aku cakap ada, dia pun senyap je. Apa point eh? Nak buang kredit sendiri ke? Lawak-lawak!
  • Orang yang selalu buat muka ketat. Susah ke nak senyum? Bukan kena bayar pun. Kejadian ni selalu berlaku kat bazar tempat aku niaga dengan kekasih hati. Biasanya penggemar muka ketat ni perempuan. Sorry, bukan bersifat sexist tapi kenyataan. Tak percaya sila tanya kekasih hati! Ye la, kalau dah berniaga mesti la kena promote barangan kita jual kan? So, bila kitorang promote sambil pelawa orang yang datang, ada la dua tiga pemuka ketat ni wat muka yang kalo korang tengok pun macam nak lempang. Rilek la kak! Kalau geli dengan barang-barang 2nd ni, tolong la jangan datang bazar. Buat semak la kak!!
  • Orang yang meludah merata-rata. Lagi-lagi kalau aku tengah makan. Tengah sedap-sedap makan, tiba-tiba ada mamat lalu sebelah meja aku, meneran kahak 1 kali dan dengan selambanya meludah! Cipet betol!
  • Orang yang suka backstab. Depan kita punya la baik. Belakang kita mengutuk kaw-kaw! Aku masih berdendam dengan budak Rantai mulut besar ni! Elak kena nyak je kalau kau balik JB. Haha.. "Call me a friend but you stab me in the back.. You pretend we get along.. Its all just an act you always use people to get what you need.. You take advantage of others to satisfy yourself - Friends Like You by Sick Of It All, 1987". Baru hardcore gini!

Akan bersambung..kalau aku rajin! Hehe

13 comments:

.miss daimen. said...

betul.


bosan saya dengan muka ketat.


hehehe.

Xam said...

hehehe aku cukup setuju dgn point dari 1 hingga 5..paling celaka kalo dah konpem deal dah siap bg acc num lepas tu terus senyap.kalo ikot hati aku nk je senaraikan list flaker/scammer/joybuyer kat blog.Letak nama n hp num..buat mcm ade sesetengah forum.hehe..

Xam said...

haha trend hardcore.tp aku tgk kat KL ni trend baju petak dah kembali menyerang.

Si Jambi Darat said...

Miss daimen: okay..nanti kita bawak cuka getah. agak2 dorang wat muka ketat kita simbah je..ehhehe

Xam: Btol tu, aku pun ingat nak listkan je nama dorang tu semua!pengajaran sket..hahaha. Kat jb ni pun sama. semua dah pakai baju western. Boston HC katanya..hahaha

matakucing said...

yg meludah tu aku setuju ngan ko..pundek la org cam tu. Yg trendy tu huhuhu alahai kesian aku ngk dorang.

Modandi said...

lu ni yang ketat sangat laa.. rek2 suda..

paranoid of death said...

KEtat-ketat, kasi longar le..hehehe..bro..lama gila tak jumpa ko..aku pun sibuk jek.. nak bli buku soljah tu pun ngan sengkek..kekeke..kat ko ada gi ke?

Si Jambi Darat said...

azmal - hehehe..tu la,aku pun sibuk gak ni.gig pun dah jarang gi..turun jb gi la bazar tempat aku niaga..ada pakcik jual saxophone kat tmpat aku niaga tu..heheh..buku tu dah jual la..hehe

cikwee said...

yang last skali aku suke stetmen ko.khohkhohkho.budak RANTAI bermulot lebo(blukang)..dendam lagi eikk? agak2 balik jb kronyok smpai xleh balik kl ke ape? siot arr..ngalah mulot betine seak!

JambiJB said...

aku pun benci dan menyampah dengan orang bajet power konon organizer event besar. dress up mcm hardcore kental gila burit.

Sekali belakang cite layan damien rice.

tak sedar diri. Lu sendiri backstaber, nak cakap orang. haktuih!

Si Jambi Darat said...

Cik wee - hehe..dah ada org melenting dah!panas..panas..!hahaha

JambiJB - haha..biasa la.jelousy! damien rice pun sedap apa!rilek2 suda..hahaha! marah? hahaha..

.miss daimen. said...

pepatah melayu ada mengatakan..

cermin diri dulu la weyh..nak kata orang mcm diri sendiri tu dah betol sgt..

aku suka dangdut rilek sudaa..

ade aku kisah???

cak cak cak..

Si Jambi Darat said...

dgn riaknya..lupa nak citer.aku penah handle road to sunburst punya event, kawan tour 2008 smpai kena review kat 999 lagi.hahahaha dan banyak lagi..ko jambiJB?hehehe