Wednesday, July 22, 2009

Setelah setengah tahun, ni la 1st tag yang aku jawab!!

Okay, aku dapat award ni dari Miss Daimen iaitu kekasih hati aku. Dia ugut aku kalau nak baju The Police tahun 1983, kena jawab tag ni. Maka, dengan seikhlas hati aku pun menjawab tag ni! Owh.. The Police!!

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini.

Miss Daimen
  1. Merupakan kekasih hati aku. Susah senang bersama-sama. Aku tengah susah, maka dia akan membelikan sehelai baju The Police tahun 1983. Bila dia susah aku kena belikan baju Blondie pula! Mana nak cari ni??
  2. Sangat peramah. Mudah untuk bergaul walaupun baru pertama kali jumpa. Best! Harap-harap dia gunakan teknik ini semasa sesi tawar-menawar t-shirt The Police 1983.
  3. Kadang-kadang dia ni boleh jadi seorang yang sensitif. Tapi selebihnya dia seorang yang sangat ceria. Mungkin dia akan lebih ceria kalau keluar dengan aku sambil aku memakai baju The Police tahun 1983.
  4. Sekarang ni dia tengah kemaruk beli kasut ala-ala vintage dengan hand bag vintage. Takpe, masing-masing ada hobi kan? Macam aku nak tambah koleksi baju vintage juga. Coming soon; The Police 1983!
  5. Seorang yang sangat baik, sopan santun, menghormati orang tua dan memahami kehendak saya. Sebabnya; dia akan belikan saya t-shirt The Police 1983! Yess..
Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yang seterusnya.
  1. Anak kedua daripada tiga adik beradik lelaki.
  2. Yang paling besar dalam keluarga.
  3. Suka berpeleseran di waktu malam dan tidur di siang hari.
  4. Suka mengumpul t-shirt. Tidak menggemari baju berkolar.
  5. Obsesi terkini adalah pergi ke bundle pada setiap hari Sabtu!
  6. Seorang yang sangat boros berbelanja.
  7. Kuat makan dan tidak suka menjaga bentuk badan. Redha dengan bentuk badan yang sedia ada.
  8. Perokok Pall Mall menthol tegar!
  9. Minuman kegemaran ialah nescafe ais dan makanan kegemaran ialah kailan ikan masin.
  10. Seorang yang panas baran tetapi bersopan santun di depan bakal mertua!
Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka.
Sorry, i malas nak pilih la. kalau u all rasa u all layak terima award ni macam i, u all jawab la tag ni ye. Bye..

12 comments:

.miss daimen. said...

pembodek no 1..

hahaha..

bukan sopan je terus diam tak kuar suara depan bakal mertua..

tau pon takot..

hahaha..

Si Jambi Darat said...

miss daimen: eh..bersuara juga eh..

.hanimun. said...

aku kira the police 1983 dapat kot minggu ni. ko tunggu je la..

semalam intan dah ckp kat aku dh nak kasi ko adiah..

ko boleh sujud syukur sekarang..

matakucing said...

best dpt kekasih hati yang sekepala, sekapal, sempoi beb hahaha

Si Jambi Darat said...

anem: aku dah agak dah..skang aku kena wat baik je..hehehe

Si Jambi Darat said...

mata kucing: syukur alhamdulillah..at last jumpa!hehehe

.miss daimen. said...

ye kami mmg secocok.

bak kata endy.

perot sama buncit.

hehehe.

Anonymous said...

fakta kesebelas-

seorang kaki perempuan tersohor JB dan pembelit cerita.

kesian awek kau.

Si Jambi Darat said...

anonymous - anonymous? telor mana? hahaha...10 fakta je beb!kesian.. anonymous?wakaakakhkahka..

Anonymous said...

Eii..menci la macam ni! Auwww...

.miss daimen. said...

hahaha..

--------------------------------

seorang kaki perempuan tersohor JB dan pembelit cerita.

kesian awek kau.

--------------------------------

gile klaka statement ni..

mcm thu2 je kaki endy mcm pompuan..hahaha..

tak pyh nak kesiankan saya..saya bersyukur sbb dier pilih saya dan bukan pompuan2 yang lain..kesianlah kat dorang ye..

tq..

Si Jambi Darat said...

miss daimen - ciss..mengutuk kaki i eh!xpe2..jom tukar kaki..hehehe