Tuesday, September 29, 2009

Boleh percaya ke apa yang kita baca? Part 1




Sekarang ni aku tengah confuse. Masa aku belajar geografi dulu, Eiffel Tower ni terletak di Perancis. Tapi dalam Harian Metro, dorang yang sengal ni cakap kat Italy pulak! Aishh.. boleh percaya ke ni? Ke Perancis ni di bawah jajahan Itali? Ke selama ni aku kena tipu yang Eiffel Tower ni sebetolnya terletak di Italy? Ke yang memang sengal adalah penulis tersebut (Shakilawati Abd Rahman - bukan nama sebenar!)?
Kadang-kadang, kita tak boleh percaya dengan apa yang kita baca. Lagi-lagi kat Harian Metro!

13 comments:

NEOFISHY said...

perghhh....metro tu yang bleh percaya cuma keputusan 4d jek....serius beb

Art Untuk Rakyat said...

Hehehe..HAIRAN METROT!!!... baik cakap menara tu kat Stulang Laut je...huahaha..

Besi Karat said...

haha.typing error mungkin?atau wartawan tu saja2 nak mendajal dua org tu?haha

Si Jambi Darat said...

neofishy - hahaha..btol2..2 page tu result 4d setiap ahad..hahaha!

art utk rakyat - btol gak kan?baik ckp kat tropikal village air hitam..

besi karat - aku rasa wartawan tu baru darjah 2 kot!

chubbyharusdirejam said...

sebenarnyer effel tower tu ade dua la..satu kat itali,satu kat perancis,dengar2 nak buat lagi satu kot kat dubai.. tggu je wartawan tu review akn datang. haha..

Si Jambi Darat said...

chubby - haa..kalo giu skang ni ada 3 la..kat tropikal village air hitam ada 1..

matakucing said...

ni wartawan main booo aje..nak cepat..

memelayot! said...

haha

lawak aku dgn harian metro ni.semacam sudah tiada integriti dalam penyiaran berita pada masyarakat.

padahal,ini salah satu etika dalam journalism sendiri.oh ya,aku ada nak menjual sedikit t-shirt band koleksi aku.

antaranya:cave in,black flag,poison the well,dan deftones.

jemput singgah blog saya utk gambaran jelas.terima kaseh!

Art Untuk Rakyat said...

Hehehe... kat kat tropikal village air hitam ada 1..betoi2..rupanya kat negara Johor pun ada menara tu...

Lusuhone. said...

hahaha ni wartawan bodo tahap hanjeng dh ni..

fndrocka said...

betul ke apa yg chubbyharusdirejam tu kata??

emotion device said...

uishh betul la.. siapa kata salah memang kat itali. Itali tu kat melaka.. Ada benda mcm ni aku nampak.

Fontonk said...

failed! hahaha