Wednesday, April 22, 2009

Hujung minggu: Menyelam!!

Hari Khamis malam. Kebiasaannya pasangan suami isteri akan pulang awal dan 'tido' awal pada malam Jumaat macam ni. Tapi kami yang masih bujang dan kacak bergaya ni menggunakan waktu ini untuk beriadah mengeluarkan peluh serta membuang lemak-lemak di badan dengan barmain futsal. Team aku; HQ 0110! Lawan budak-budak Saujana, JB. Walaupun kitorang ni kaki bangku tapi kami memenangi perlawanan persahabatan ni. Macam nak pitam. Dah lama sangat tak main futsal. hehe..
Bintang kecik - Aku score 2 je. Berat badan turun 5 kilo! (Aku tipu)

Hari Jumaat malam. Sebelum berniaga di Bazar JB, sempat juga aku, kekasih hati dan Matt pergi menjeling Junk Sale yang dianjurkan oleh Thats Cafe. Bertempat di area Jalan Dhoby, memang best. Aku suka tengok display barangan jualan mereka. Sangat kreatif dan menarik perhatian nak berbelanja. Kerugian aku pada malam tu RM30. Tapi dapat barang yang puas hati!

Hari Sabtu. Menyelam. Tapi sebelum tu sempat juga aku menemani kekasih hati menempah baju kurung. Tapi hati dah meronta-ronta tak sabar. Hehe.. Selaman bermula dari pukul 5.30 petang bersama kekasih hati ditemani oleh Mat dan rakan-rakan. Fuh.. hasil sangat memberansangkan. Gila puas hati! Sebelah malam kami berniaga seperti biasa di Bazar JB. Pulangannya juga boleh dikatakan lumayan. Lepas la untuk buat belanja menyelam. Hehe.. Habis berniaga jam 12.30 tengah malam, aku, kekasih hati, mat dan Akmal pergi menyelam di lubuk rahsia. Hehe.. Korang boleh tengok gambar-gambar diatas betapa kemaruknya kitorang menyelam beg dan baju-baju. Kerja-kerja selaman berakhir jam 4 pagi. Gila!
Bintang kecik - Dapat juga aku merasa pakai baju Iron Maiden 1988!

Gambar di bawah ni lah hasil-hasil selaman aku pada hujung minggu lalu. Tak larat aku nak menaip semua hasil-hasil selaman aku. Korang tengok la apa yang tersorok kat dalam tu eh. Semoga berjaya!

14 comments:

.miss daimen. said...

tak lama lagi dah leh bukak bundle..tp ikut plan kite r..baru kacak..hahaha..

Si Jambi Darat said...

miss daimen - yaa!ikut plan kita je..xyah sewa kedai..hehehe

matakucing said...

selaman yang berjaya mendapatkan harta2 karun yang best2 hahaa

muor76 said...

pehhh iron maiden sioottt..! tak nak jual ker? eh eh ade lak metallica yerk... rase metallica tu org dah booking kan? kekekekek

kat ner ko dpt tu? heheheh lupe lak jawapannyer rahsia...

Si Jambi Darat said...

mata kucing - hehehe..sgt berpuas hati la..

muor76 - iron maiden tu kwn aku punya.aku jd model kejap je..hehehe.
tu la,malangnya metalica dah ada org booking plak..hehehehe

podshop said...

brg2 untuk sy ad x abang endy? ~
(dgn nada seakan - akan bapok di lorong kuali tiga)...

=P

Si Jambi Darat said...

pod - hellogodbye ada la..saiz kecik xde la bro!

podshop said...

kalo size bsr pon xpe..yg pentg brg yg ak minat..xdehal la..nt kalo ad pape, msg je...doakn ak berjaya dlm exam... =)

Si Jambi Darat said...

pod - gud luck bro!! all the best..ko bgtau barang2 yg ko minat selain band2 UK..mmg aku xde..hehehe

podshop said...

exm xdpt jwb hr ni....

paranoid of death said...

Bosh..best nye aku tgk korang kat JB..KL tak dapek siot camtu..uhuhuuh..aku rindu JB siot.. Endy..aku galak galak kan hang bukak kedai la weh.. dapat kedai kecik pun ok..utk display...tak pun ko buat showroom dalam bilik tido ko.. sempoi bro... orang nak nak tgk barang boleh gi umah ko..hehehhee..

cecil visigoth said...

bro. bukak kedai kat batu pahat la. senang aku nak datang. pastu bukak kedai la kat pesta konvo uthm kang. best tak best idea aku?

Si Jambi Darat said...

pod - kesian ko..xpe..cuba lagi..jgn sampai KG dah la..hehe

paranoid - ala,turun la JB selalu.heheh..ala,barang aku x banyak la..nanti la bila dah kawen n ada rumah sendiri leh aku bukak showroom kat umah aku..amacam?hehe

cecil - xde modal la nak bukak kedai.hehe..nanti la,ada rezeki lebih leh la bukak kedai kat pesta konvo.tp barang kena banyak la..x cukup banyak la..hehe

matt said...

truskan usaha kamu! rajin pasti berjaya.aku dah malas.
hehe..