Wednesday, December 31, 2008

Bila indie tengah hot, semua nak jadi indie..

Sekadar gambar hiasan. Haha..
Macam gampang. Semua nak jadi indie. Apa yang indie sangat korang ni? Pakai baju 'Aku Budak Indie', 'Takkan Indie Hilang Di Dunia', 'Indie Mengiramakan Dunia' etc. dah kira indie ke? Scene muzik Malaysia dah macam apa aku tengok. Band-band tumbuh macam cendawan tumbuh kat taik lembu dah. Kualiti jangan cerita la. Ko dengar je la band ni. Rasa nak muntah plak. Tolong la buat muzik yang kreatif. Kalau orang luar dengar, malu je.

Bintang kecik - Anas, Toya, Icham & Bai. Tolong la buat band baru. Tunjuk sikit kat 'budak-budak' indie ni. Hahaha...

24 comments:

muor76 said...

ape yerk band indie yang paling bagus? yang tapping guitar nyer boleh membuatkan pendengar melihat bunyik tersebut berlalu depan mate.. yg solonyer membuatkan pendengar cube berade di dalam lagu tersebut.. yang lead nyer boleh membuatkan guitar tersebut berkate-kate.. atau double pedal yang boleh membuat jantung seseorang itu berdegup dengan lebih kencang? ade tak band indie yang macam tu.. kalo ade aku nak dengor gak lagunyer..

Jimbo said...

indie ke 'endy'? heheheh lu lah punca!

buyot said...

"sugar love cokies"??..
aku suka cookies..
"buyot loves cookies"
hahahhaha

Si Jambi Darat said...

muor76 - erm,susah gak nak cari band camtu kat M'sia ni.tp ada beberapa band yg cukup aku kagumi kat Malaysia ni. Contohnya, Laila's Lounge (dah rip tp semasa kewujudan band ni,aku cukup mengagumi gitar work dorang serta lirik yang cukup mendalam.tak straight to the point.puitis). They Will Kill Us All (guitar work bagus, drum yg technical). ada banyak lagi band yg baik2 serta ada originality kat Malaysia ni. cuma 'budak2' malas nak explore.

Jimbo - waklu la.gua hardcore!hahahaha

buyot - bukan ko suka Mamee ke?hahaha

miss daimen said...

ku rindukan oh wajahmu..
jeng jeng jeng..
hahaha..

Si Jambi Darat said...

uweekkk..uwekk..nak muntah!hahaha

pheeewit said...

post rock tetap dihati.. mogwai moh.. mogwaii... aaaa duettt!!!!

chue said...

mentang2 nama lu endie lu nak kutuk dak indie!!! haha

dak2 ec mmg cam ni...

Si Jambi Darat said...

pheewit - mogwai xsure pegi la beb.duit ni..duit!!

chuel - ah,lu sdj apa tau? gua sekolah teknik..ec banyak poser! tak hardcore!! hehehe

Anonymous said...

tgk nama band suda..adehhh..

Si Jambi Darat said...

camne la lagu tu leh top kt xfresh? hmmm...

anakliar said...

cuba dengar Oddfellows dari Singapore main atau cuba dengar balik kompilasi circle of friends dulu,adalagi ke band2 skrg main mcm tu.

Si Jambi Darat said...

anakliar - btol tu..baru true indie. mana ada band mcm2 tu skang. aku merindui zaman tu..huhuhu

jimrawk said...

haram.sekarang band "indie" tiba2 je banyak kat Malaysia.ada tu entah apa-apa entah.kalau indierock side the promise ring tu lain citer la...hihihi

Si Jambi Darat said...

jimrawk - band2 'indie' Malaysia mana nak explore band2 camtu.hahaha..indie konon. blah la!!hahaha

chuel said...

bila baca komen2 semua.. rupanya aku tak tau apa indie. indie tu sebenarnya apa wei? genre music ke? cite skit..

aku ingatkan fashion style ketat2 tu indie. salah rupanya.

Si Jambi Darat said...

chuel - nak tau lebih lanjut, tanya ANAK LIAR weh..mat pang tu..mat pang..dia muncul kembali.!!

paranoid of death said...

kakaka.. mmg lawak ko post gambar tu..kekeke.. tak leh handle gue.. si Jimbo pun leh le plka ckp lu punca dia..kekeke.. Indie ke Endy..mcm haram..kekeke

chuel said...

mat pang dah tak kenal gua...

Si Jambi Darat said...

azmal - jimbo mmg dengki kat aku.hahaha!

chuel - tu la,lu dah lupa daratan.xreti balik jb..hahaha

Luke Chadwick said...

biasa la endy.
musim indie skrg.
gig hardcore pon ade org tanye nape xde band indie bang?
hahahaha
apa2 pun a rahman hassa tetap sempoi

Si Jambi Darat said...

chad - apa je yang budak2 ni tau pasal indie? ntah la..biarkan je la dorang camtu kan..

e.d said...

ku rindukan oh wajah mu

yang satu ketika dulu

pernah bertakhta dalam hatiku


ku rindukan bibir merah mu

yang memberiku senyuman

membuat ku jatuh pengsan disisi mu


chorus


tapi mengapa hanya sementara

kau hadir dalam hidup ku

ku di sini merindukan dirimu

ku harap kan bertemu..

Si Jambi Darat said...

e.d - mcm gampang! leh ko letak lirik dia..ada aku muntah nanti!hahaha