Thursday, March 12, 2009

Kalau 1st date..pastikan jangan datang lambat!

Sebenarnya, entri ni takde kena-mengena pun dengan tajuk di atas. Saja je nak berkongsi barang dengan korang semua. Sekarang ni, aku berminat nak kumpul jam-jam Casio digital tahun 1970an dan 1980an. Baru je nak mula berjinak-jinak. Duit tak banyak, so beli sikit-sikit dan yang murah-murah je dulu.
Semalam, memang rezeki aku lagi. Tujuan sebenar hanyalah untuk menukar bateri jam Casio F-91W. Tapi aku terpandang sebuah jam Casio AE-9W (188) di atas ni. Tawar punya tawar, aku berjaya memiliki jam tersebut dengan harga yang paling memuaskan hati. Lokasi; dirahsiakan lagi! Haha..
Jam Casio AE-9W (188) ni merupakan model yang dikeluarkan pada tahun 1984. Vintage kan? Hehe.. Model ini merupakan salah sebuah model dari siri AE. Untuk model Casio AE-9W (188) ni, dia ada adik beradik iaitu dari model AE-91W (188) dan juga AE-71W (188). Memang sebijik. Cuba korang cari kat Google. Mesti jumpa. Apa yang menarik pada jam ini adalah terdapat 2 paparan waktu. Menggunakan jarum digital dan juga nombor digital. Masa tahun 1980an dah kira canggih. Kondisi masih hebat walaupun skrin dia agak kabur, tapi masih boleh lihat waktunya. Jam ini hanya untuk koleksi peribadi sahaja, bukan untuk dijual ya.

Bintang kecik - Model F-91W made in Japan kat kedai baru RM39 tapi ada bundle di JB yang jual sampai RM70. Hek eleh..

12 comments:

Rambo said...

tahun lepas lagi gua dah pakai.

Si Jambi Darat said...

Bo - lu otai, lain..

matakucing said...

rare ni..hahaha tp biasa la kedai bundle..lain mcm skit harga giler2

paranoid of death said...

bro..memang rare tu beb..skang aku ngah collect jam dinding bro..kalau ada jam dinding yang pelik2 ko bitau aku..kekekek

Si Jambi Darat said...

mata kucing - tp xmasuk akal..patutnya survey la market sedia ada..kdg2 aku gelak je..hehehe

azmal - wah jam dinding modal besar tu.rajin2 la ke rengit.banyak gak jam pelik2..

apek terror said...

lu jumpe baju joy division,kasi tau ok hehe...

*sini jugak aku cakap nak jumpe asyik x jumpe je...

podshop said...

ceh jeles ak..haha..
ak ad gshock protection je...2pn yg bkn vintage..tp bley la nk menyamar..hakahakhak..
endy..ak ad blog bro..c2 ak ltak koleksi pribadi je..p la usha..podboy,k..hehe

Si Jambi Darat said...

apek - kalo dpt aku mmg buat pakai..aku pun masih mencari..asik jumpa yg pirate punya je..hehehe

pod - hehehe..aku ada g-shock 1st edition.xde lampu tau..hehehe.nanti aku upload kat blod..aku dah tgk blog ko!jeles..jeles..

bacteria said...

hoh! sama.. dkt spore memurah je kate ali.. nk p survey..

Si Jambi Darat said...

zamie - ye ke?beli kan aku casio vintage2 punya.nanti aku byr..

bacteria said...

hoh! belikan? baik aku buat koleksi.. huhu~~

Si Jambi Darat said...

zamie - beli la 2.. aku bayar 1..haha